Парламент Республики Молдова - Sputnik Moldova, 1920
Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Mama lui Igor Dodon, citată la Procuratură pentru complicitate la îmbogățire ilicită

© Sputnik / Mihai CarausIgor Dodon
Igor Dodon - Sputnik Moldova, 1920, 13.07.2022
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Mama lui Igor Dodon a fost citată la Procuratură pentru complicitate la îmbogățire ilicită.
CHIȘINĂU, 13 iul - Sputnik. Mama fostului președinte al Republicii Moldova, Igor Dodon, a fost citată la Procuratură, fiind cercetată pentru complicitate la comiterea infracțiunii de îmbogățire ilicită.
Se întâmplă după ce în urma perchezițiilor efectuate la domiciliul acesteia au fost depistate și ridicate bunuri, bani și documente care ar fi fost utilizate la comiterea infracțiunii sau rezultate din aceste fapte.
Potrivit Procuraturii, la domiciliului mamei ex-președintelui au fost depistate și ridicate din safeu mijloace bănești în sumă de 689 600 de lei, 17 005 de euro și 1000 de dolari, proveniența cărora urmează a fi cercetată.
„Menționăm, că suma de 17 005,00 Euro, depistată la domiciliul mamei învinuitului, se afla chiar într-un plic de hârtie cu sigla unui partid politic, la care a avut apartenență fostul președinte de stat”, este precizat într-un comunicat al Procuraturii Anticorupție.
Prin urmare, mama fostului șef de stat, este citată la Procuratură la data de 15 iulie 2022, pentru a-i fi înaintată învinuirea în săvârșirea infracțiunii de complicitate la îmbogățirea ilicită.
Având în vederea acuzațiile aduse procurorilor la instrumentarea dosarului penal privind învinuirea ex-președintelui Republicii Moldova, PA precizează că citarea și audierea persoanelor este un instrument uzual, pus la dispoziția procurorilor și ofițerilor de către prevederile legii procesual-penale.
Mai mult, aceste proceduri nu atentează la drepturile și libertățile persoanelor, dar au scopul de a oferi posibilitatea martorilor de a relata cele cunoscute în legătura cu faptele anchetate, iar pentru persoanele învinuite, această procedură oferă și asigură realizarea eficientă a dreptului de apărare.
Procuratura Generală - Sputnik Moldova, 1920, 13.07.2022
Politică
Acordul dintre Procuratura Generală și Parchetul European a fost semnat: Ce prevede
Fluxul de știri
0