Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Acordul dintre Procuratura Generală și Parchetul European a fost semnat: Ce prevede

© Sputnik / Mihai CarausProcuratura Generală
Procuratura Generală - Sputnik Moldova, 1920, 13.07.2022
Abonare
Acordul de lucru privind cooperarea dintre Procuratura Generală a Republicii Moldova și Parchetul European a fost semnat.
CHIȘINĂU, 13 iul - Sputnik. Procuratura Generală a Republicii Moldova și Parchetul European au semnat acordul de lucru privind cooperarea dintre cele două instituții. Acordul a fost semnat de procurorul general interimar, Dumitru Robu şi procurorul-șef al Parchetului European, Laura Codruța Kövesi.
Potrivit Acordului, părțile vor avea o cooperare strânsă în vederea protejării prin mijloace de investigare și urmărire penală a intereselor financiare ale Uniunii Europene și ale Republicii Moldova. Scopul acordului de lucru este de a facilita cooperarea judiciară în materie penală și schimbul de informații între părți.
Principalele domenii reglementate de Acordul interinstituțional încheiat între Procuratura Generală a Republicii Moldova și Parchetul European se referă la:
cooperare în materie de obținere a probelor sau obținerea extrădării persoanelor căutate;
indisponibilizarea bunurilor infracționale, prin aplicarea sechestrelor sau prin emiterea ordinului de înghețare;
constituirea echipelor comune de anchetă;
La fel, s-a convenit între părți, că Parchetul European, la cererea Procuraturii Generale din Republica Moldova, poate sprijini în exercitarea funcțiilor sale, prin schimbul de bune practici în ceea ce privește investigarea și urmărirea penală a infracțiunilor financiare și a corupției.
Totodată, procurorii din Republica Moldova sunt disponibili în continuare pentru interacțiune la efectuarea investigațiilor în comun cu omologii de peste hotare.
La rândul său, procurorul-șef al Parchetului European, Laura Codruța Kövesi a comunicat că Parchetul european, în limitele competenței va sprijini activitatea Procuraturii Republicii Moldova.
Laura Codruța Kövesi - Sputnik Moldova, 1920, 12.07.2022
Politică
Maia Sandu s-a întâlnit cu Laura Codruța Kovesi: Principalele subiecte abordate
Fluxul de știri
0