Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Rusia introduce noi reguli de plată pentru exporturile de cereale

© Sputnik / Ilya PitalevRubla – moneta națională a Federației Ruse
Rubla – moneta națională a Federației Ruse - Sputnik Moldova, 1920, 07.07.2022
Abonare
Rusia a început să vândă cereale în străinătate în monedă internă și doar către țările „prietenoase”, a anunţat miercuri cel mai mare operator rus de produse agricole și logistice.
Șeful companiei de cereale United Dmitri Sergeev a făcut anunțul în timpul unei întâlniri cu președintele Vladimir Putin.
Egiptul a fost cel mai mare client până acum și, de asemenea, au fost semnate mai multe contracte cu parteneri din Turcia, în valoare totală de 3 miliarde de ruble (peste 47 de milioane de dolari), a adăugat Sergeev.
„Principalul lucru pe care îl dorim este să încetăm complet să mai apelăm la comercianții intermediari internaționali și să lucrăm direct cu țările importatoare”, a subliniat Sergeev, citat de RT.
Rusia este cel mai mare exportator de grâu din lume, iar președintele Putin a declarat, în luna mai, că recolta de cereale din acest an ar putea fi cea mai mare de până acum, aşteptându-se ca țara să recolteze 130 de milioane de tone de cereale, inclusiv 87 de milioane de tone de grâu.
Piața globală a cerealelor a fost grav afectată de perturbarea exporturilor din Ucraina și de la alţi producători importanți de grâu, precum India și Kazahstan. Ambele ţări au interzis exporturile de grâu pentru a asigura securitatea alimentară pe plan intern. Evoluțiile au dus la o creștere accentuată a prețurilor la cereale și la avertismente privind o criză alimentară globală.
Belarus - Sputnik Moldova, 1920, 07.07.2022
Internațional
Belarusul răspunde la sancțiunile occidentale
Fluxul de știri
0