Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Guvernul vrea unificarea salariului minim în toate instituțiile din țară

© Sputnik / Mihai CarausBancnote, lei moldovenești
Bancnote, lei moldovenești - Sputnik Moldova, 1920, 13.07.2022
Abonare
Guvernul a aprobat un proiect de lege ce prevede unificarea salariului minim în toate instituțiile din țară.
CHIȘINĂU, 13 iul – Sputnik. Guvernul moldovean a aprobat miercuri un proiect de lege ce prevede unificarea salariului minim în toate instituțiile din țară, informează serviciul de presă al executivului.
„Dacă în prezent regulile de stabilire a salariului în sectorul bugetar și cel real sunt diferite, (atunci, n.red.) modificările propuse vor asigura un cuantum minim garantat al salariului echivalent în orice instituție publică, companie privată, sau entitate aflată la autogestiune. Ajustările vor intra în vigoare de la 1 septembrie 2022”, notează sursa oficială.
Autorii proiectului își mai propun să promoveze creșterile salariale echitabile în întreprinderile de stat, întreprinderile cu capital majoritar de stat și întreprinderile monopoliste.
„De asemenea, va fi introdus un articol care reglementează remunerarea angajaților din instituțiile medico-sanitare publice, încadrate în sistemul asigurării obligatorii de asistență medicală, și a colaboratorilor catedrelor clinice ale USMF „Nicolae Testemițanu”, mai aflăm din comunicatul de la Guvern.
lei - Sputnik Moldova, 1920, 09.03.2022
Economie
Crește salariul minim garantat în sectorul real: Iată cu cât
Fluxul de știri
0