Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Maia Sandu s-a întâlnit cu Laura Codruța Kovesi: Principalele subiecte abordate

© AP Photo / Andreea AlexandruLaura Codruța Kövesi
Laura Codruța Kövesi - Sputnik Moldova, 1920, 12.07.2022
Abonare
Președintele Republicii Moldova a avut o întrevedere cu procurorul-șef european.
CHIȘINĂU, 12 iul - Sputnik. Procuratura Generală și șeful Parchetului European vor semna un acord de colaborare în vederea combaterii corupției. Iar pentru combaterea acestui flagel, Republica Moldova contează pe ajutorul Parchetului European, în special în vederea investigării fraudelor comise de fugarii de justiția moldovenească în ultimii ani, dar și în supravegherea utilizării de către Republica Moldova a fondurilor europene.
Despre aceasta a anunțat președintele țării, maia Sandu, după întrevederea cu procuroru-șef european, laura Codruța Kovesi, care întreprinde o vizită de lucru în țara noastră.
Șeful statului a precizat că „combaterea corupției este angajamentul cu care a venit în fața oamenilor și ea rămâne prioritatea echipei de guvernare”.
„Ne concentrăm eforturile pe eliminarea practicilor abuzive în gestionarea banilor și proprietăților publice și pe oferirea instituțiilor din sectorul justiției a instrumentelor eficiente ca să combată flagelul corupției. Astfel putem îmbunătăți relația cetățenilor cu statul și putem spori calitatea vieții oamenilor”, a precizat Maia Sandu.
Șeful statului a mai spus că progresele în acest domeniu vin mai greu, în special în cazul investigării corupției mari sau în identificarea și recuperarea activelor transferate peste hotare.
La fel, Sandu a menționat că statul de drept, eficiența sectorului justiției și capacitatea instituțiilor de stat de a funcționa eficient, fără corupție, sunt hotărâtoare în calea noastră de euro-integrare. De asemenea, președintele spune că banii oferiți de donatori trebuie folosiți eficient și onest, în interesul cetățenilor și al modernizării țării, pentru îmbunătățirea proceselor și serviciilor oferite oamenilor.
Laura Codruța Kövesi - Sputnik Moldova, 1920, 11.07.2022
Politică
Laura Codruţa Kovesi vine astăzi la Chişinău: Cu cine se va întâlni
Fluxul de știri
0