Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Ucraina a început procesul de predare a teritoriului Poloniei - fost deputat ucrainean

© Sputnik / Stringer / Trecere la banca de fotografiiВнеочередное заседание Верховной рады Украины
Внеочередное заседание Верховной рады Украины - Sputnik Moldova, 1920, 12.07.2022
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Fostul deputat ucrainean Ilia Kiva afirmă că procesul de predare oficială a teritoriului ucrainean către Polonia a început
CHIȘINĂU, 12 iul - Sputnik. Fostul deputat al Radei Supreme Ilia Kiva susține că procesul de predare oficială a teritoriului Poloniei a început în Ucraina după ce a fost depus în parlamentul de la Kiev un proiect de lege privind acordarea polonezilor a unui statut special.
Luni, președintele polonez Andrzej Duda a declarat că Volodimir Zelenski a înaintat parlamentului un proiect de lege privind statutul special al polonezilor în Ucraina.

„Procesul de predare oficială a teritoriului Ucrainei Poloniei a început”, a scris Kiva pe canalul său Telegram, fiind citat de RIA Novosti.

Anterior, Kiva, făcând trimitere la o sursă, a declarat că începerea intrării forțelor poloneze în Ucraina este programată pentru sfârșitul lunii iulie.
Directorul Serviciului de Informații Externe al Rusiei, Serghei Narîșkin, a declarat mai devreme că conducerea poloneză a început să elaboreze scenarii pentru dezmembrarea de facto a Ucrainei. Potrivit acestuia, autoritățile poloneze sunt convinse că Statele Unite și Marea Britanie vor fi nevoite să susțină planul de împărțire a Ucrainei.
Piața Independenței din Kiev - Sputnik Moldova, 1920, 11.07.2022
Internațional
Unele țări UE nu sunt pregătite să sprijine Ucraina, anunță Kievul
Fluxul de știri
0