Флаги Европейского союза и государственные флаги КНР на саммите ЕС-КНР в Брюсселе - Sputnik Moldova, 1920
Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

SUA pune presiune pe Ungaria. Budapesta rezistă

© AFP 2022 / ADEM ALTANPéter Szijjártó
Péter Szijjártó - Sputnik Moldova, 1920, 12.07.2022
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Statele Unite reziliază convenția fiscală de evitare a dublei impozitări semnată cu Ungaria în anul 1979. Autoritățile maghiare nu văd în această decizie decât un șantaj american pentru a ”convinge” Ungaria să adopte impozitul minim global.
BUCUREȘTI, 12 iul - Sputnik. Ministrul maghiar al Afacerilor Externe și al Comerului Exterior, Péter Szijjártó, a anunțat pe pagina sa de pe o rețea de socializare decizia SUA de a rezilia convenția fiscală dintre cele două state. De asemenea a spus și motivul: Ungaria se opune introducerii unui impozit minim global și creșterii impozitelor în Ungaria.
Economia europeană este nevoită să funcţioneze pe termen lung într-un mediu inflaţionist creat de război a spus Szijjártó, iar o creștere a poverii fiscale nu va face decât ca situația să devină și mai dramatică.
De asemenea, acesta a atras atenția că UE este deja ruinată din cauza creșterii alarmante a prețurilor la energie, iar o fiscalitate în creștere ar fi doar o lovitură de grație. În schimb Ungaria are cea mai redusă fiscalitate din Europa și este rezultatul unei munci politice de ani de zile, a subliniat șeful diplomației maghiare, iar Budapesta nu va renunța la această realizare.
Péter Szijjártó a dat de înțeles că Ungaria va încerca să eludeze administrația Biden și va prefera să lucreze cu republicanii, ce se așteaptă să obțină majoritatea în Congres din toamnă.
Și șeful Cancelariei Primului Ministru al Ungariei, Gergely Gulyás, a declarat pentru Radio Kossuth că decizia americană este o presiune inacceptabilă asupra Budapestei. ” “Statele Unite sunt o putere suficient de mare pentru a nu folosi astfel de presiuni meschine”, a declarat Gergely Gulyás.
Государственный секретарь США Энтони Блинкен - Sputnik Moldova, 1920, 10.07.2022
Internațional
Ex-angajați ai diplomației SUA l-au criticat pe Blinken pentru lipsa contactelor cu Rusia
Fluxul de știri
0