Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Ex-angajați ai diplomației SUA l-au criticat pe Blinken pentru lipsa contactelor cu Rusia

© AP Photo / Pool / Ben StansallГосударственный секретарь США Энтони Блинкен
Государственный секретарь США Энтони Блинкен - Sputnik Moldova, 1920, 10.07.2022
Abonare
Foști angajați ai Departamentului de Stat al SUA l-au criticat pe secretarul de stat Anthony Blinken pentru lipsa contactelor cu Rusia în situația actuală.
CHIȘINĂU, 10 iul – Sputnik. Washington Post scrie că de la începutul operațiunii speciale rusești în Ucraina, diplomații din Rusia și Statele Unite nu au mai contactat. De asemenea, șeful Departamentului de Stat s-a abținut să interacționeze cu omologul său rus la reuniunea G20, notează RT.
Potrivit publicației, unii „veterani ai serviciului extern” consideră că lipsa contactelor cu Rusia este o greșeală, având în vedere gama largă de interese ale SUA.
„Primul pas este să deschizi canale de comunicare prin care poți afla ce vrea adversarul tău. Nu vei ști dacă nu încerci”, a spus Tom Shannon, un fost oficial al Departamentului de Stat cu 30 de ani de experiență guvernamentală.
Pe 7 iulie, Serghei Lavrov, în timpul unui dineu oficial pentru miniștrii de externe ai G20 în Indonezia, a avut o serie de contacte bilaterale „și nu a observat absența, după cum s-a văzut, a celor care au boicotat”, a spus Ministerul rus de Externe.
Purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, a menționat că secretarul de stat american Anthony Blinken „inventează povești” pentru a justifica eșecul încercărilor sale de a convinge alte țări să izoleze Rusia.
Саммит в зале заседаний Европейского совета в Брюсселе - Sputnik Moldova, 1920, 10.07.2022
Internațional
UE construieşte un bunker secret, unde conducătorii se vor întâlni în taină
Fluxul de știri
0