Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

E oficial: Candu, cercetat penal pentru îmbogățire ilicită

© Sputnik / Miroslav RotariAndrian Candu
Andrian Candu - Sputnik Moldova, 1920, 12.07.2022
Abonare
CNA a anunțat că un fost președinte de Parlament a fost subiectul perchezițiilor efectuate de ofițerii Centrului şi procurorii Anticorupție, după ce anterior presa a scris, cu referire la surse din anchetă, că este vorba de Andrian Candu.
CHIȘINĂU, 12 iul - Sputnik. Centrul Național Anticorupție a anunțat că un fost președinte de Parlament a fost subiectul perchezițiilor efectuate de ofițerii CNA şi procurorii anticorupție, într-o cauză penală pornită pe fapte de îmbogățire ilicită, săvârșite de o persoană cu funcție de demnitate publică.
Potrivit comunicatului de presă al CNA, acțiunile de urmărire penală au avut loc în această dimineață, iar temei pentru inițierea procesului penal a servit sesizarea Autorității Naționale de Integritate(ANI), care a efectuat controlul averii și intereselor personale ale demnitarului.
Urmărirea penală a constatat că, în perioada ianuarie 2015 – iulie 2016, persoana de demnitate publică ar fi obținut o cotă parte dintr-o societate cu răspundere limitată (SRL) autohtonă, precum și și-ar fi suplimentat bugetul familiei cu mijloace financiare nejustificate, în sumă de aproape 800.000 de lei.
De asemenea, în perioada august 2016 – martie 2020, demnitarul și-ar fi majorat averea cu mijloace financiare și bunuri imobile, utilizând în acest sens bani din surse nejustificate, în sumă de aproximativ 4,5 milioane de lei.
Pentru fortificarea probatoriului, ofițerii și procurorii anticorupție au efectuat percheziții la domiciliul familiei fostului deputat și în alte trei imobile deținute în proprietate de către acesta. Ex-președintele Parlamentului a fost recunoscut în calitate de bănuit și audiat la CNA.
Procuratura Anticorupție conduce urmărirea penală.
Veacesla Platon - Sputnik Moldova, 1920, 12.07.2022
Rusia
Complicii oligarhilor moldoveni condamnați în Rusia
Fluxul de știri
0