Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Taiwanul respinge informația cu privire la livrările de obuze de mortier către Ucraina

© Sputnik / Iliya Pitalev / Trecere la banca de fotografiiObuz în donețk
Obuz în donețk - Sputnik Moldova, 1920, 11.07.2022
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Ministerul Apărării din Taiwan neagă informațiile apărute în presă despre livrările de obuze de mortier către Ucraina
BUCUREȘTI, 11 iul - Sputnik. Într-un comunicat difuzat de către Ministerul Apărării al Taiwanului se anunță ca fiind drept falsă informațiia apărută recent în presă precum că guvernul taiwanez ar fi livrat Ucrainei un lot de obuze de mortier cu calibrul 60 de milimetri.
„Ca răspuns la știrile apărute în presa străină conform cărora Ucraina ar fi primit din partea Taiwanului obuze de mortier cu calibrul 60 mm, Ministerul Apărării anunță că numerele de serie ale muniției din fotografiile publicate nu se potrivesc cu sistemul de numere de serie folosit de forțele armate taiwaneze”, se anunță în comunicatul publicat pe site-ul ministerului.
În cominicat se meționează că „insinuările presei străine nu corespund realității”.
Totodată, ministerul taiwanwz a subliniat că susține suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei și se opune oricăror modificări unilaterale a status quo-ului prin folosirea forței militare sau a violenței împotriva poporului ucrainean.
Relațiile oficiale dintre guvernul central al Republicii Populare Chineze și provincia sa insulară au fost întrerupte în 1949, după ce Kuomintang condus de Chiang Kai-shek s-au mutat în Taiwan după ce au fost învinse în războiului civil din China de către Partidul Comunist Chinez.
Contactele de afaceri și informale dintre China insulară și cea continentală au fost reluate la sfârșitul anilor 1980, iar de la începutul anilor 1990 părțile au început să contacteze prin intermediul organizațiilor neguvernamentale.
Shinzo Abe - Sputnik Moldova, 1920, 11.07.2022
Internațional
Asasinul fostului premier japonez Shinzo Abe a recunoscut că a încercat să creeze o bombă
Fluxul de știri
0