Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Asasinul fostului premier japonez Shinzo Abe a recunoscut că a încercat să creeze o bombă

© Sputnik / Алексей Дружинин / Accesați arhiva multimediaShinzo Abe
Shinzo Abe - Sputnik Moldova, 1920, 11.07.2022
Abonare
Tetsuya Yamagami, bărbatul care l-a ucis pe fostul prim-ministru japonez (2012-2020) Shinzo Abe, a mărturisit că a încercat să creeze un dispozitiv exploziv, a relatat agenția de presă din Kyodo, citând surse din anchetă.
BUCUREŞTI, 10 iul – Sputnik. „Bărbatul care l-a împușcat fatal pe fostul premier Shinzo Abe a spus poliției că a încercat să creeze o bombă”, a spus sursa.
Shinzo Abe a murit pe 8 iulie după ce a fost împuşcat în timpul unui eveniment public organizat în sprijinul unui candidat al Partidului Liberal Democrat.
Medicii Spitalului Universității Medicale din orașul Nara, unde a fost internat după atac, au raportat că moartea politicianului a fost înregistrată la ora locală 17:03 (GMT+9).
Yamagami, 41 de ani, a folosit o armă de foc creată manual. El a fost arestat la fața locului și nu a opus rezistenţă în timpul arestării. Era rezident în Nara şi, în anii 2000, a lucrat în serviciul forțelor maritime de Autoapărare din Japonia timp de trei ani.
În interogatoriu, acesta a recunoscut că l-a împuşcat pe fostul prim-ministru și a explicat că urăște un anumit grup religios de care este convins că Abe era legat.
Poliţiştii au găsit în casa lui Yamagami mai multe arme fabricate manual.
Născut la 21 septembrie 1954, Shinzo Abe a fost liderul Partidului Liberal Democrat și premierul Japoniei din 2006 până în 2007 și din 2012 până în 2020.
Президент РФ В. Путин обратился с приветствием к участникам Делового форума БРИКС - Sputnik Moldova, 1920, 08.07.2022
Rusia
Putin a exprimat condoleanțe după moartea fostului premier japonez Abe
Fluxul de știri
0