Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Întâlnirea lui Igor Grosu cu delegația lituaniană: Ce subiecte au abordat

© Sputnik / Rodion ProcaParlamentul Republicii Moldova
Parlamentul Republicii Moldova - Sputnik Moldova, 1920, 11.07.2022
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Delegația parlamentarilor lituanieni au avut o întrevedere cu președintele Parlamentului de la Chișinău.
CHIȘINĂU, 1 iul - Sputnik. Agenda de reforme a Republicii Moldova, după acordarea statutului de țară candidată pentru aderarea la Uniunea Europeană, și provocările de securitate cu care se confruntă țara noastră au fost principalele subiecte discutate de președintele Parlamentului, Igor Grosu, cu delegația de parlamentari lituanieni, membri ai Comitetului pentru afaceri externe.
Potrivit șefului Legislativului autoritățile de la Chișinău rămân consecvente agendei de reforme, acordând o atenție specială consolidării capacităților instituțiilor de stat, luptei cu corupția și recuperării activelor furate, evaluării judecătorilor și procurorilor, combaterii propagandei ruse.
„Republica Moldova nu tratează ca pe o scutire de reforme faptul că i-a fost acordat statutul de țară candidată la UE. Acest lucru ne determină să fim și mai consecvenți în implementarea reformelor, care sunt necesare în primul rând pentru noi și nu vom sări peste nicio etapă. Experiența Lituaniei în procesul de aderare la UE și de aproximare a legislației este de o mare valoare pentru noi”, a spus președintele Parlamentului.
La rândul lor, parlamentarii lituanieni au anunțat că Lituania va continua să ofere sprijin țării noastre și expertiza de care are nevoie în avansarea pe calea integrării europene.
Alte subiecte discutate în cadrul întrevederii au vizat aspecte legate de asigurarea securității energetice a Republicii Moldova, provocările economice și de securitate cu care se confruntă țara noastră, situația din regiunea transnistreană și cea din UTA Găgăuzia.
Membrii delegației Comitetului pentru afaceri externe din cadrul Seimasului Republicii Lituania efectuează o vizită în Republica Moldova, în perioada 10-12 iulie, la invitația Președintei Comisiei politică externă și integrare europeană, Doina Gherman.
Parlamentul Republicii Moldova - Sputnik Moldova, 1920, 11.07.2022
Politică
O delegație din Lituania, în vizită la Chișinău: Ce subiecte sunt vizate
Fluxul de știri
0