Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Coronavirus în Moldova: Un nou val de Omicron se atestă în Chișinău

© AP PhotoCoronavirus
Coronavirus - Sputnik Moldova, 1920, 11.07.2022
Abonare
Date alarmante cu privire la numărul cazurilor de infectare cu coronavirus, varianta Omicron.
CHIȘINĂU, 11 iul - Sputnik. În Chișinău se atestă un nou val al infectărilor cu noul coronavirus. Mai mult, noul val conține tulpina variantei Omicron, care este foarte contagioasă, în special în rândul copiilor. Anunțul a fost făcut de către șeful Direcției generale asistență medicală și socială din Capitală, Boris Gîlca, în cadrul ședinței operative a serviciilor municipale.
Potrivit lui Gîlca, numărul cazurilor de COVID-19 este în creștere, iar ponderea acestora se încadrează în „Cod galben” de coronavirus.
„În prezent există peste 90 de copii suspectați sau confirmați cu COVID-19. La Spitalul de boli contagioase pentru copii sunt activate două secții. Totodată, 21 de gravide au fost confirmate cu coronavirus. Conform probelor, este vorba de varianta Omicron, care este foarte contagioasă, dar nu provoacă forme grave”, a precizat Boris Gîlca.
Șeful Direcției mai spune că autoritățile municipale sunt pregătite pentru a interveni, iar la necesitate vor activa secții suplimentare la Spitalul municipal „Valentin Ignatenco”. În prezent, sunt suficiente teste și stocuri de medicamente, a mai specificat Gîlca.
Totodată, autoritățile municipale au recomandat populației ce călătorește peste hotare să țină cont de măsurile de protecție și să se vaccineze.
Săptămâna trecută, au fost înregistrate peste 2800 de adresări în instituțiile medicale din capitală, în urma cărora circa 1900 de pacienți au fost internați.
Vaccinare, imagine din arhivă - Sputnik Moldova, 1920, 10.07.2022
Societate
Coronavirusul practic nu poate fi distins de alte infecții virale respiratorii acute
Fluxul de știri
0