Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Coronavirusul practic nu poate fi distins de alte infecții virale respiratorii acute

© AFP 2022 / JUAN MABROMATAVaccinare, imagine din arhivă
Vaccinare, imagine din arhivă - Sputnik Moldova, 1920, 10.07.2022
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Expertul de la Rospotrebnadzor, Pșenicinaia: COVID-19 este acum aproape imposibil de distins de alte infecții virale respiratorii acute
CHIȘINĂU, 10 iul - Sputnik. Infecția de coronavirus se manifestă la această etapă foarte asemănător cu infecțiile virale respiratorii acute, însă aceasta poate și să acutizeze diferite boli, a declarat Natalia Pșenicinaia, director adjunct pentru activități clinice și analitice al Institutului Central de Cercetare Epidemiologică din cadrul Rospotrebnadzor, informează RIA Novosti.
„Covidul este acum practic imposibil de distins în manifestare sa și în simptome de alte infecții virale respiratorii acute. Cu toate acestea el poate rămâne insidios, provocând exacerbări sau manifestări ale diferitelor boli autoimune, boli ale pielii, plămânilor, sistemului musculo-scheletic, sistemului cardiovascular, cu dezvoltarea diverselor complicații tromboembolice”, a spus interlocutorul agenției.
Potrivit acesteia, plimbările la aer curat, exercițiile de respirație, consumul de legume și fructe proaspete pot ajuta la recuperare după această boală.
covid - Sputnik Moldova, 1920, 19.04.2022
Internațional
Brazilia anunță sfârșitul stării de urgenţă sanitară cauzată de coronavirus
Fluxul de știri
0