Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

În autonomia găgăuză a avut loc un miting împotriva creșterii prețurilor la alimente

© Sputnik / Maxim TopalProtest la Comrat contra creșterii prețurilor
Protest la Comrat contra creșterii prețurilor - Sputnik Moldova, 1920, 10.07.2022
Abonare
În autonomia găgăuză a Republicii Moldova a avut loc duminică un miting împotriva creșterii prețurilor la alimente și carburanți.
CHIŞINĂU, 10 iul - Sputnik. Duminică la Comrat a avut loc o acțiune de protest împotriva creșterii prețurilor la produsele alimentare și la carburanți.
Mitingul a fost organizat de activiști civili și de deputați ai Adunării Populare a Găgăuziei. La protest au participat circa 200 de persoane. Vorbitorii la miting și-au exprimat nemulțumirea față de creșterea prețurilor în țară, au criticat ceea ce ei au numit eșecul politicii economice a partidului de guvernământ PAS și a guvernului Nataliei Gavrilița.
Manifestanții au chemat autoritățile oficiale de la Chișinăul să asculte și părerea locuitorilor din Găgăuzia, care susțin în marea lor majoritate dezvoltarea de relații de prietenie cu Rusia. Protestatarii au remarcat că nu împărtășesc poziția oficialității Chișinăului în legătură cu acordarea Moldovei a statutului de țară candidată la UE.
Moldova se confruntă din primăvara acestui an cu o creștere fără precedent a prețurilor. Biroul Național de Statistică a anunțat că inflația medie anuală în luna mai a fost de 29,05%. Prețurile la alimente au crescut cu 32,5%, produsele nealimentare - cu 21,45%, serviciile oferite populației - cu 35,27%. Opoziția acuză guvernul și partidul de guvernământ Acțiune și Solidaritate de criza economică din țară.
Sergiu Ungureanu - Sputnik Moldova, 1920, 10.07.2022
Moldova și Rusia
Expert: Chișinăul trebuie să negocieze și să se înțeleagă cu Moscova în privința gazelor
Fluxul de știri
0