Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

UE ar fi bucuroasă dacă Moldova ar susține sancțiunile antiruse

© Sputnik / Rodion ProcaJānis Mažeiks
Jānis Mažeiks - Sputnik Moldova, 1920, 09.07.2022
Abonare
Nu cerem, dar vom fi bucuroși dacă Moldova va adera la sancțiunile antiruse - Mažeiks
CHIȘINĂU, 9 iul – Sputnik. Președintele delegației Uniunii Europene în Republica Moldova, Jānis Mažeiks, a spus dacă UE îi va cere sau nu țării noastre să adere la sancțiunile antirusești.
Uniunea Europeană nu cere ca Moldova să adere la sancțiunile antirusești, dar „ne vom bucura dacă Moldova se va alătură”, a declarat vineri șeful misiunii UE în republică, Janis Mazeiks, la un post local TV.
„(UE - n.red.) Nu cere, pentru că înțelegem și că Moldova are propriile situații specifice și nu a fost întotdeauna posibil să se alăture unuia sau altei măsuri. Pe de altă parte, cred că va fi important cum Moldova se va dezvolta și în această direcție”, a spus Janis Mažeiks.
Având în vedere obținerea de către Republica Moldova a statutului de candidat la UE, politicianul a mai clarificat că de la țările candidate se așteaptă să-și apropie treptat politica externă de politica externă comună a Uniunii Europene.
"Deci nu există o cerință clară, dar ne vom bucura să vedem că Republica Moldova se va putea alătura uneia sau alteia sancțiuni. Doamna președinte a menționat că, de exemplu, în domeniul finanțelor, aceste sancțiuni sunt respectate", spuse Mazeix.
flag - Sputnik Moldova, 1920, 24.06.2022
Rusia
Kremlinul speră că statutul de țară candidat nu va înrăutăți relațiile dintre Rusia și UE
Fluxul de știri
0