Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Kremlinul speră că statutul de țară candidat nu va înrăutăți relațiile dintre Rusia și UE

© Sputnik / Vladimir Sergeevflag
flag - Sputnik Moldova, 1920, 24.06.2022
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Secretarul de presă al președintelui Federației Ruse și-a exprimat speranța că procesul de acordare a statutului de țară candidat la UE pentru Ucraina și Republica Moldova nu va înrăutăți relațiile dintre Rusia și Uniunea Europeană.
CHIȘINĂU, 24 iun - Sputnik. Procesul de acordare a statutului de țară candidat la UE Ucrainei și Moldovei nu ar trebui să înrăutățească relațiile deja deteriorate ale Rusiei cu Europa. Declarația a fost făcută de secretarul de presă al președintelui Federației Ruse, Dmitri Peskov, transmite RIA Novosti.
„Aceasta, desigur, sunt afaceri interne europene, pentru noi este foarte important ca toate aceste procese să nu ne aducă mai multe probleme, și mai multe probleme în relațiile țărilor menționate cu noi. Aceste probleme și așa sunt destule, și așa sunt deja destul de deteriorate", a spus Peskov.
El a menţionat că Moldova vrea să devină europeană mai mult decât înși europenii, iar acest lucru este asociat cu poziţia anti-rusă a ţării.
”Nu mai este nimic de spus în cazul Ucrainei, totul este clar acolo, dar acum vedem Moldova, care vrea să devină europeană mai mult decât europenii înșiși, și încearcă să ia din pielea ei niște măsuri. În multe feluri, ea ( Moldova) din anumite motive asociază acest statut de țară candidat cu anti-rusismul. Cu cât devine mai anti-rusă, cu atât i se pare că europenii o vor plăcea mai mult. Nu ne-am dori ca acest lucru să se întâmple", a mai spus Peskov.
Klaus Iohannis în Ucraina, alături de Președintele Republicii Franceze, Emmanuel Macron, Cancelarul Republicii Federale Germania, Olaf Scholz, și Președintele Consiliului de Miniștri al Republicii Italiene, Mario Draghi - Sputnik Moldova, 1920, 24.06.2022
Editoriale
Europa face o nouă încercare de a-și împinge granițele spre est
Fluxul de știri
0