Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Rusia și China își consolidează relațiile cu o viziune globală comună

© AFP 2024 / HANDOUTSerghei Lavrov și Wang Yi
Serghei Lavrov și Wang Yi - Sputnik Moldova, 1920, 09.07.2022
Abonare
Rusia a declarat că sprijină Inițiativa de Dezvoltare Globală și Inițiativa de Securitate Globală a Chinei, au declarat miniștrii de externe ai celor două țări, în marja summitului G20 din Bali, Indonezia.
BUCUREȘTI, 9 iul - Sputnik. Cei doi oficiali au discutat și cu privire la situația din Ucraina, șeful diplomației chineze Wang Yi a arătat că China și Rusia au demonstrat, în ultima perioadă, o rezistența fermă și determinare strategică în relațiile bilaterale.
Ambii miniștri de externe au constatat că relația dintre cele două țări nu este supusă interferențelor externe și există un potențial continuu de dezvoltare a relațiilor ditre cele două țări, afirmând și angajamentul comun pentru apărarea intereselor țărilor în curs de dezvoltare.
Wang Yi a subliniat că respingerea hegemoniei, agresiunii și unilateralismului este o aspirație comună a țărilor în curs de dezvoltare.
“Confruntate cu realitățile politicii internaționale actuale, țările vor alege între a urmări politica de putere și hegemonie sau promovarea procesului către o lume multipolară? Vor susține cu adevărat ordinea internațională cu Națiunile Unite în centrul ei sau vor urma regulile elaborate de o mână de oameni, de țări, conform propriilor standarde? Pe măsura trecerii timpului, tot mai multe țări vor avea o viziune mai clară asupra acestui lucru și vor face alegerea corectă”, a declarat Wang, preluat de jurnalistul Dan Tomozei pe blogul său.
Ministrul chinez de externe a întreprins, în marja reuniunii miniștrilor de externe din G20, un turneu diplomatic în Myanmar, Thailanda, Filipine, Indonezia și Malaezia. Iar ministrul rus a vizitat Vietnamul.
In this photo released by Xinhua News Agency, Chinese President Xi Jinping stands on a military jeep as he inspects troops of the People's Liberation Army during a military parade to commemorate the 90th anniversary of the founding of the PLA at Zhurihe training base in north China's Inner Mongolia Autonomous Region, Sunday, July 30, 2017 - Sputnik Moldova, 1920, 26.06.2022
Internațional
Tensiuni în regiunea Taiwan. China acuză SUA
Fluxul de știri
0