Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Tensiuni în regiunea Taiwan. China acuză SUA

© AP Photo / Li Tao/XinhuaIn this photo released by Xinhua News Agency, Chinese President Xi Jinping stands on a military jeep as he inspects troops of the People's Liberation Army during a military parade to commemorate the 90th anniversary of the founding of the PLA at Zhurihe training base in north China's Inner Mongolia Autonomous Region, Sunday, July 30, 2017
In this photo released by Xinhua News Agency, Chinese President Xi Jinping stands on a military jeep as he inspects troops of the People's Liberation Army during a military parade to commemorate the 90th anniversary of the founding of the PLA at Zhurihe training base in north China's Inner Mongolia Autonomous Region, Sunday, July 30, 2017 - Sputnik Moldova, 1920, 26.06.2022
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Noi tensiuni în regiunea Taiwan. China a a denunțat ca pe o perturbare a situației regionale și un pericol pentru pace și stabilitatea, patrularea maritimă a unui avion american în spațiul aerian și maritim chinez.
BUCUREȘTI, 26 iun - Sputnik. Un purtător de cuvânt al Armatei Populare de Eliberare chineze a declarat că armata a organizat forțe aeriene și terestre pentru a monitoriza zborul avionului american și că armata chineză se consideră în stare de alertă maximă din pricina acestor provocări venite din partea forțelor americane.
De partea cealaltă, și Taiwanul denunță activitățile militare chineze ca fiind un ”război de zonă gri”, menit să obosească forțele armate din auto-proclamata republică Taiwan, cât și pentru a testa răspunsurile acestora.
Cea mai recentă misiune chineză a inclus 17 avioane de luptă şi şase bombardiere H-6, precum şi avioane de război electronic, de avertizare timpurie, antisubmarin şi un avion de realimentare aeriană, a declarat Ministerul Apărării din Taiwan.
Fluxul de știri
0