Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Rusia și Brazilia confirmă interesul pentru consolidarea asocierii strategice

© Пресс-служба МИД РФ / Accesați arhiva multimediaMinistrul de Externe al Rusiei, Serghei Lavrov, și omologul său brazilian, Carlos Franca, în timpul consultărilor în cadrul reuniunii ministeriale a Grupului 20.
Ministrul de Externe al Rusiei, Serghei Lavrov, și omologul său brazilian, Carlos Franca, în timpul consultărilor în cadrul reuniunii ministeriale a Grupului 20. - Sputnik Moldova, 1920, 09.07.2022
Abonare
Ministrul de Externe al Rusiei, Serghei Lavrov, și omologul său brazilian, Carlos Franca, au reiterat interesul pentru consolidarea asocierii strategice dintre cele două țări, în timpul consultărilor în cadrul reuniunii ministeriale a Grupului 20.
BUCUREŞTI, 8 iul – Sputnik, Doina Crainic. Ministrul de Externe al Rusiei, Serghei Lavrov, și omologul său din Brazilia, Carlos Franca, au reiterat interesul pentru consolidarea asocierii strategice dintre cele două țări, în timpul consultărilor în cadrul reuniunii ministeriale a Grupului 20, pe insula Bali din Indonezia, a relatat ministerul rus de Externe.
„În timpul conversației, care a avut loc într-un climat constructiv specific contactelor dintre Rusia şi Brazilia, a fost confirmată intenția de a consolida întreaga serie de relații de asociere strategică între cele două țări”, se arată în declarație.
În plus, șefii celor două diplomaţii au schimbat opinii cu privire la chestiunile actuale ale agendei internaționale, în special în lumina președinției rotative a Braziliei la Consiliul de Securitate al ONU, în timpul căreia organismul internațional va examina situația din Ucraina, Siria, Africa de Vest și regiunea Sahel, precum și din Columbia, Liban, Sudan, Orientul Mijlociu, Haiti, Yemen, Cipru, Libia și Asia Centrală.
Pe 12 iulie, Franca va prezida o dezbatere cu privire la importanța comunicării strategice în operațiunile de menţinere a păcii, dezbatere la care va participa secretarul general al ONU, Antonio Guterres, iar pe 19 iulie este programată o altă dezbatere despre copii și conflicte armate.
Maria Zaharova - Sputnik Moldova, 1920, 09.07.2022
Rusia
Declarațiile lui Blinken la G20 despre „izolarea” Rusiei sunt povești – Zaharova
Fluxul de știri
0