Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Ultima oră: Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare are un nou ministru

© Sputnik / Mihai CarausПравительство РМ
Правительство РМ - Sputnik Moldova, 1920, 08.07.2022
Abonare
Un nou ministru al Agriculturii și Industriei Alimentare a depus jurământul în această dimineață.
CHIȘINĂU, 8 iul - Sputnik. Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare are un nou ministru. Acesta a depus jurământul în dimineața de 8 iulie. Este vorba de deputatul PAS Vladimir Bolea, care în prezent este și președintele comisiei agricultură și industrie alimentară. Vladimir Bolea a fost numit în această funcție în locul lui Viorel Gherciu.
În cadrul ceremoniei de depunere a jurământului, președintele Maia Sandu i-a urat succes viitorului ministru al Agriculturii și l-a îndemnat la muncă asiduă pentru dezvoltarea sectorului agricol.
„Domnule ministru, felicitări. Sarcina noastră este clară. Trebuie să creăm condiții ca să avem un sector agricol rezilient și competitiv. Am certitudinea că dumneavoastră împreună cu echipa o să reușiți”, a declarat Maia Sandu.
Protestul agricultorilor din Capitală, 22 decembrie 2022.  - Sputnik Moldova, 1920, 21.06.2022
Societate
Agricultorii bat alarma: transnaționalele acaparează pământurile țării
La rândul său, premierul Natalia Gavrilița a precizat că numirea lui Bolea în această funcție nu este o surpriză pentru majoritatea societății.
Trebuie precizat că nu a fost anunțată oficial nici demisia lui Viorel Gherciu și nici numirea în funcție a lui Vladimir Bolea.
„Am toată încrederea că această tranziție va fi una firească, ușoară și de bun augur pentru dezvoltarea sectorului agriculturii și industriei alimentare. Abia aștept să lucrăm împreună”, a declarat Gavrilița.
Totuși, săptămâna trecută, în spațiul public a apărut o informație potrivit căreia Gherciu urma să-și dea demisia. Această informație a fost negată și de ministrul Gherciu, și de serviciul de presă al MAIA, dar și de serviciul de presă al Guvernului.
Natalia Gavrilița - Sputnik Moldova, 1920, 07.07.2022
Politică
Gavrilița a spus când vor începe negocierile de aderare a Republicii Moldova la UE
Fluxul de știri
0