Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Viorel Gherciu, despre revocarea sa din funcție: Este o decizie politică

© Sputnik / Mihai CarausViorel Gherciu
Viorel Gherciu - Sputnik Moldova, 1920, 08.07.2022
Abonare
Fostul ministru al Agriculturii și Industriei Alimentare Viorel Gherciu a comentat decizia autorităților de a-l revoca din funcție.
CHIȘINĂU, 8 iul - Sputnik. Decizia de a-l revoca din funcție pe Viorel Gherciu este una politică. O precizare în acest sens a fost făcută de însuși fostul ministru al Agriculturii și Industriei Alimentare, după prezentarea în funcție a noului ministru.
Viorel Gherciu spune că a fost luat prin surprindere în această dimineață, când a fost anunțat că urmează să fie un nou ministru. Gherciu mai spune că ar fi existat discuții cu prim-ministrul Natalia Gavrilița în seara zilei de 7 iulie. Atunci ar fi fost anunțat despre unele decizii care urmează a fi luate, însă nu ar fi fost nimic concret.

„Dimineața, la prima oră, am aflat și eu. Aseară am discutat cu doamna prim-ministru, a fost o discuție tehnică despre prioritățile din sector. S-a găsit de cuviință schimbarea mea deoarece avem păreri diferite pe anumite subiecte. Este o decizie politică. Mi s-a spus că astăzi va fi anunțat noul ministru. Astăzi sunt în vizită la lucru. Am contramandat vizita pe care o aveam programată la Soroca”, a declarat Gherciu.

Vladimir Bolea - Sputnik Moldova, 1920, 08.07.2022
Politică
Vladimir Bolea: Prioritățile sunt necesitățile agricultorilor
Pe de altă parte, premierul Natalia Gavrilița a dat de înțeles că Viorel Gherciu ar fi știut că va fi revocat din funcție. Întrebată care au fost motivele pentru care Gherciu nu mai poate continua activitatea sa în fruntea Ministerului Agriculturii, premierul a declarat că „a răspuns deja la această întrebare”, dar fără a da alte detalii.
Amintim, deputatul PAS Vladimir Bolea a fost numit în funcția de ministru al Agriculturii și Industriei Alimentare după revocarea din funcție a lui Viorel Gherciu.
Protestul agricultorilor din Capitală, 22 decembrie 2022.  - Sputnik Moldova, 1920, 21.06.2022
Societate
Agricultorii bat alarma: transnaționalele acaparează pământurile țării
Fluxul de știri
0