Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Gavrilița a spus când vor începe negocierile de aderare a Republicii Moldova la UE

© Photo : Guvernul Republicii MoldovaNatalia Gavrilița
Natalia Gavrilița - Sputnik Moldova, 1920, 07.07.2022
Abonare
Negocierile de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană ar putea începe după ce țara va îndeplini condițiile stabilite de UE.
CHIȘINĂU, 7 iul - Sputnik. Negocierile de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană ar putea începe abia în toamna anului viitor. Anunțul a fost făcut de premierul Natalia Gravrilița, în cadrul unui interviu pentru portalul de știri NordNews.
"Asta depinde de noi. Sunt țări care au primit statutul de candidat și a durat ceva timp până a începe negocierile. Asta depinde de progresul pe care îl vom face în domeniile pe care le-a semnalat Comisia Europeană. Domeniile sunt cunoscute: progres în combaterea corupției, reforma justiției, Uniunea europeană vrea să vadă rezultatele evaluării judecătorilor în Consiliul Superior al Magistraturii, evaluarea procurorilor în Consiliul Superior al Procurorilor, vor să vadă creșterea capacității administrative", spuse Gavrilița.
Premierul a subliniat că echipa de negociatori va fi formată după ce UE va decide să demareze procesul de negociere.
"Probabil, această decizie va fi abia la sfârșitul anului viitor, în funcție de progresul nostru în reformele semnalate. Aproximativ, evaluarea va avea loc în toamna anului viitor”, a declarat Natalia Gavrilița.
Amintim că, pe 23 iunie, Consiliul European a votat în unanimitate acordarea statutului de țară candidată pentru Republica Moldova și Ucraina. Astfel, statele urmează să își implementeze reformele necesare și să-și adapteze legislațiile la cele europene.
drapel - Sputnik Moldova, 1920, 23.06.2022
Politică
Primele mesaje ale conducerii, după ce Moldova a primit statutul de țară candidat la UE
Fluxul de știri
0