Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Guvernul a mărit numărul de locuri bugetare în învățământul profesional tehnic

© Sputnik / Владимир Песня / Accesați arhiva multimediaStudenți
Studenți - Sputnik Moldova, 1920, 08.07.2022
Abonare
Guvernul a aprobat planurile de admitere cu finanțare bugetară și cu taxă de studii în învățământul profesional tehnic.
CHIȘINĂU, 8 iul – Sputnik. Guvernul a aprobat planurile de admitere cu finanțare bugetară și cu taxă de studii în învățământul profesional tehnic pentru noul an academic.
„Comanda de stat pentru învățământul profesional tehnic secundar prevede admiterea a 8267 de persoane cu finanțare bugetară, dintre care 1193 pentru instruirea la programe de formare profesională prin învățământ dual, cu 264 de locuri mai mult față de anul 2021”, notează Ministerul Educației și Cercetării.
Studii tehnice secundare cu taxă urmează să facă, potrivit aceluiași document, 562 de studenți.
„Comanda de stat pentru învățământul profesional tehnic postsecundar și postsecundar nonterțiar prevede admiterea a 3940 de persoane cu finanțare bugetară, dintre care 187 pentru instruirea la programe de formare profesională prin învățământ dual, cu 21 de locuri mai mult față de anul 2021. Planul de admitere pe bază de contract, cu achitarea taxei de studii, în instituțiile de învățământ publice și private include 7431 de locuri”, ne mai informează sursa oficială.
Ministerul de resort precizează că instruirea la programe de formare profesională tehnică se asigură în cadrul a 91 de instituții: 13 centre de excelență, inclusiv o instituție privată; 36 de colegii, dintre care 6 instituții private și 42 de școli profesionale.
În acest an, admiterea în învățământul profesional tehnic va începe la 18 iulie.
Оргеевские учителя протестуют вКишиневе. - Sputnik Moldova, 1920, 28.03.2022
Societate
Instituțiile de învățământ din Orhei intră în grevă japoneză: Iată motivul
Fluxul de știri
0