Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Belarusul răspunde la sancțiunile occidentale

© Sputnik / Viktor Tolochko / Accesați arhiva multimediaBelarus
Belarus - Sputnik Moldova, 1920, 07.07.2022
Abonare
Cabinetul miniștrilor din Belarus a interzis marți investitorilor din „statele neprietenoase” să-și vândă acțiunile în 190 de companii din această ţară. Măsura vine ca răspuns la sancțiunile occidentale din țară.
CHIȘINĂU, 7 iul - Sputnik. Acționarii acestor companii din Belarus sunt „persoane din țări străine care comit acțiuni neprietenoase împotriva entităților juridice și (sau) persoanelor fizice din Belarus”, se menţionează în documentul publicat pe Portalul național de informații juridice. Acestor investitori li se interzice „să-și înstrăineze acțiunile ... în fondurile autorizate ale acestor entități juridice.”
Regulamentul prevede că, pentru a proteja interesele Belarusului, „acțiunile sunt blocate în conturile depozitare ale proprietarilor lor”, potrivit RT.
Anunțul vine în condițiile în care Marea Britanie a declarat marți că va introduce împotriva Belarusului noi sancțiuni economice, comerciale și vizând transporturile, din cauza sprijinului acordat Moscovei. De asemenea, Londra va interzice mai multor companii din Belarus să emită datorii și titluri în Londra.
Marea Britanie a majorat deja cu 35% tarifele de import vizând o serie de produse din Belarus și l-a sancționat pe președintele Belarusului, Alexander Lukashenko, și pe înalți oficiali guvernamentali.
În acelaşi timp, președintele rus, Vladimir Putin, a declarat săptămâna trecută că „presiunea politică și socială fără precedent” exercitată de Occident și sancțiunile impuse în contextul conflictului din Ucraina determină Belarusul să intensifice relaţiile cu Rusia.
imagine simbol - Sputnik Moldova, 1920, 07.07.2022
Internațional
Expert chinez, despre riscul unui război nuclear în Europa din cauza Ucrainei
Fluxul de știri
0