Economie
Urmăriți portalul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu tendințele, fenomenele și fluctuațiile din economia Republicii Moldova

300 de milioane de euro împrumut pentru securitatea energetică a țării - detalii

© Sputnik / Mihai Carausgaz
gaz - Sputnik Moldova, 1920, 07.07.2022
Abonare
Deputații au votat în lectură finală un proiect ce prevede un împrumut de la BERD pentru a asigura securitatea energetică a țării.
CHIȘINĂU, 7 iul - Sputnik. Republica Moldova va contracta un împrumut în valoare de 300 de milioane de euro de la Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare. Banii sunt pentru stocarea rezervelor de gaze naturale în vederea asigurării securității energetice a țării.
Un proiect de ratificare a Acordului de împrumut dintre Republica Moldova și Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare a fost aprobat în cadrul ședinței Parlamentului din 7 iulie.
Creditul va fi debursat în două tranșe a câte 100 de milioane și 200 de milioane de euro, iar banii vor fi utilizați pentru crearea stocurilor strategice de gaze naturale și în scopul diversificării surselor de aprovizionare.
Potrivit ministrului Economiei și Infrastructurii, Andrei Spînu, prin ratificarea Acordului de împrumut vor fi diminuate riscurile legate de posibilele limitări sau sistări în furnizarea gazelor naturale în contextul situației politice și a evoluției piețelor energetice din regiune.
Euro - Sputnik Moldova, 1920, 07.07.2022
Politică
Moldova se împrumută cu alte 150 de milioane de euro: Cum vor fi cheltuiți banii
Fluxul de știri
0