Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Expert chinez, despre riscul unui război nuclear în Europa din cauza Ucrainei

© Sputnik / Стрингер / Accesați arhiva multimediaimagine simbol
imagine simbol - Sputnik Moldova, 1920, 07.07.2022
Abonare
Expertul militar chinez Zhongping: situația din Ucraina ar putea duce la un război nuclear în UE
CHIȘINĂU, 7 iul - Sputnik. Situația din Ucraina ar putea duce la un război nuclear în Europa, a declarat expertul militar chinez Song Zhongping pentru Global Times. El a menționat că țările europene pot deveni părți la conflict împotriva voinței lor.
"Dacă criza militară continuă și se intensifică, Europa va fi atrasă cu forța în acesta, ceea ce țările din regiune nu își doresc. <...> Dacă conflictul se prelungește, aceasta va provoca o confruntare între Rusia și NATO. În acest caz, asta ar însemna că nu poate fi exclus un război nuclear în Europa”, a spus Zhongping.
Expertul a remarcat că încercările SUA de a domina regiunea provoacă iritare tot mai mare în Europa, care începe să caute autonomie strategică pentru regiune.
În același timp, UE înțelege că SUA folosesc situația din Ucraina pentru a controla Europa și a controla Rusia, fără a căuta ele însele să ofere asistență semnificativă Kievului, consideră autorul.
Din 24 februarie, Rusia desfășoară o operațiune specială pentru eliberarea Donbass-ului. Vladimir Putin și-a numit obiectivul „protecția oamenilor care au fost supuși hărțuirii și genocidului de către regimul de la Kiev timp de opt ani”.
La base de l'US Air Force à Ramstein (archive photo) - Sputnik Moldova, 1920, 07.07.2022
Internațional
Radioul public chinez, despre războaiele secrete ale SUA
Fluxul de știri
0