Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Analist: "Înarmarea Republicii Moldova este inutilă și chiar periculoasă"

"Înarmarea Republicii Moldova este inutilă și chiar periculoasă"
Abonare
Corneliu Ciurea: "Trebuie să avem o abordare cumpătată. Să nu ne facem iluzii despre potențialul militar în urma înarmării de către Occident".
În contextul declarațiilor făcute de Alexei Zaițev, directorul Departamentului de Informații al MAE al Federației Ruse, precum că Moldova ar trebui să adopte o abordare echilibrată în a primi asistență militară, analistul Corneliu Ciurea a explicat într-un interviu pentru Agenția Sputnik Moldova ce ar însemna de fapt acest lucru.
"A fi neutru înseamnă de a achiziționa armament din mai multe state nu doar din țările NATO. Prin aceste declarații ne invită să identificăm și alte țări de achiziții a armamentului. Probabil au avut în vedere pe ei însuși", este de părere analistul.
Politologul susține că această înarmare anunțată de guvernul de la Chișinău nu va putea schimba sub nici-o formă un eventual conflict militar în regiune.
"Declarațiile domnului Zaițev este că nu trebuie să fim cumpătați, adică să nu ne facem iluzii cu privire la potențialul militar. Această înarmare este inutilă și chiar periculoasă", a declarat Ciurea.
Fluxul de știri
0