Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

„Barza Albă” va deveni parte a patrimoniului cultural național

© Sputnik / Evghenii PanasencoOrașul Bălți
Orașul Bălți - Sputnik Moldova, 1920, 06.07.2022
Abonare
Întreprinderea „Barza Albă” din municipiul Bălți va deveni obiect al patrimoniului cultural național.
CHIȘINĂU, 6 iul - Sputnik. Întreprinderea de producere a divinurilor din municipiul Bălți „Barza Albă” va deveni obiect al patrimoniului cultural național al Republicii Moldova. O decizie în acest sens a fost aprobată în cadrul ședinței de astăzi a Guvernului care a avut loc la Bălți.
Potrivit hotărârii, obiect al patrimoniului cultural național vor deveni bunurile întreprinderii, sălile de degustare, cu excepția utilajului pentru producerea divinului și a divinurilor aflate la maturare sau depozitare. În același timp, bunurile mobile ale întreprinderii vor fi incluse în Registrul monumentelor Republicii Moldova ocrotite de stat.
Totodată, Guvernul recomandă includerea întreprinderii „Barza Albă” Societate pe Acțiuni în lista bunurilor nepasibile privatizării și restituirea dreptului exclusiv de utilizare a mărcii „Barza Albă”.
„Barza Albă” SA va deveni a treia întreprindere vinicolă - patrimoniu cultural național al țării, după „Combinatul de Vinuri „Cricova” SA și „Combinatul de Vinuri de Calitate „Mileștii Mici”.
Întreprinderea „Barza Albă” din municipiul Bălți are o istorie de aproape 80 de ani în producerea divinurilor.
Fructe, mere, export, magazin - Sputnik Moldova, 1920, 05.07.2022
Politică
S-a votat liberalizarea exporturilor de produse agricole din Republica Moldova în UE
Fluxul de știri
0