Oameni in etate - Sputnik Moldova, 1920
Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Acciza la motorină, compensată până la 100% pentru unii producători agricoli - detalii

© Photo : Miroslav RotariСбор урожая
Сбор урожая - Sputnik Moldova, 1920, 06.07.2022
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Mai multe categorii de agricultori vor primi compensațiile pentru acciza la motorină în valoare de până la 100%.
CHIȘINĂU, 6 iul - Sputnik. Producătorii agricoli micro, mici și mijlocii vor beneficia de compensarea accizei la motorina utilizată de la începutul anului curent, în valoare de până la 100% sau 2 980 de lei pentru o tonă. O decizie în acest sens a fost luată de miniștri în cadrul ședinței Executivului din 6 iulie, care a avut loc la Bălți.
Potrivit deciziei, se va achita integral acciza la motorină pentru toate tipurile de exploatații din sectorul zootehnic. Producătorii agricoli mari vor beneficia de compensații în cuantum de 30% sau 894 de lei pentru o tonă.
Solicitanții de compensații vor putea depune pe parcursul anului două dosare la oficiile teritoriale ale Agenției de Intervenție și Plăți pentru Agricultură sau câte un dosar per semestru. Plafonul maxim pentru un beneficiar este de 200 de mii de lei anual.
Modificările au fost efectuate în contextul scumpirii motorinei, atât în plan internațional cât și național. În acest scop, din Fondul Național de Dezvoltare a Agriculturii și Mediului Rural vor fi alocate suplimentar 120 de milioane de lei. Astfel, Fondul pentru rambursarea integrală a accizei pentru producătorii agricoli va constitui 320 de milioane de lei.
ANRE - Sputnik Moldova, 1920, 06.07.2022
Societate
ANRE anunţă că prețurile la carburanți au intrat într-o curbă de scădere
Fluxul de știri
0