Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Peskov, despre interzicerea tranzitului mărfurilor prin Lituania către Kaliningrad

© Sputnik / Sergey Guneev / Accesați arhiva multimediaDmitri Peskov
Dmitri Peskov - Sputnik Moldova, 1920, 04.07.2022
Abonare
Peskov a comentat interzicerea de către Lituania a tranzitului mărfurilor către Kaliningrad
CHIȘINĂU, 4 iul – Sputnik. Peskov s-a pronunțat în chestiunea interzicerii tranzitului de mărfuri către Kaliningrad: sperăm că bunul simț va predomina.
Kremlinul, care urmează să ia măsuri de răspuns după ce Lituania a interzis tranzitului de mărfuri spre Kaliningrad, speră la redresarea situație, dar ia în considerare diverse scenarii, a declarat jurnaliștilor purtătorul de cuvânt al președintelui rus, Dmitri Peskov.
În a doua jumătate a lunii iunie, Lituania a anunțat o interdicție care se aplică tuturor felurilor de tranzit de mărfuri supuse sancțiunilor UE. După aceea, guvernatorul regiunii Kaliningrad, Anton Alihanov, a anunțat că a înaintat guvernului și administrației prezidențiale un proiect de răspuns la blocada de către Lituania a celei mai vestice regiuni a Rusiei.
"Așteptăm soluționarea acestei probleme. După cum am spus în repetate rânduri, sperăm să fie mai bine, dar, desigur, luăm în considerare diverse scenarii în cazul celei mai proaste evoluții a evenimentelor, așa că nu vrem să spunem ceva mai mult pentru moment. Totuși, sperăm că bunul simț va prevala aici”, a spus Peskov răspunzând la întrebare despre dacă Kremlinul a văzut documentul pregătit de Alihanov.
Președintele Dumei de Stat a Federației Ruse, Veaceslav Volodin - Sputnik Moldova, 1920, 04.07.2022
Rusia
Bazele NATO din Finlanda și Suedia pun în pericol locuitorii – Volodin
Fluxul de știri
0