Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Bazele NATO din Finlanda și Suedia pun în pericol locuitorii – Volodin

© Sputnik / Sergey Guneev / Accesați arhiva multimediaPreședintele Dumei de Stat a Federației Ruse, Veaceslav Volodin
Președintele Dumei de Stat a Federației Ruse, Veaceslav Volodin - Sputnik Moldova, 1920, 04.07.2022
Abonare
Președintele Dumei de Stat, Veaceslav Volodin, a spus că bazele NATO nu vor proteja Finlanda și Suedia, dar le va pune în pericol locuitorii.
CHIȘINĂU, 4 iul – Sputnik. Amplasarea bazelor Alianței Nord-Atlantice nu va proteja Finlanda și Suedia, ci, dimpotrivă, doar va pune decât în ​​pericol locuitorii ace4stor țări, spune președintele Dumei de Stat a Federației Ruse, Veaceslav Volodin.
Anterior, primarul din Lappeenranta din Finlanda, Kimmo Järvu, a propus amplasarea unei baze NATO în oraș.
Potrivit lui Volodin, încrederea primarului că acest lucru va crea un sentiment de securitate este eronată, deoarece în cazul unui conflict, loviturile vor fi aplicate în primul rând asupra infrastructurii militare a inamicului.
"Amplasarea bazelor NATO nu va proteja nici Finlanda, nici Suedia. Dimpotrivă. Va pune în pericol locuitorii orașelor în care va fi amplasată infrastructura militară", a scris el pe canalul său Telegram.
Înainte de summitul Alianței Nord-Atlantice, care a avut loc la Madrid la sfârșitul lunii iunie, Stockholm, Helsinki și Ankara au semnat un memorandum de securitate care a deblocat începerea negocierilor privind aderarea Suediei și Finlandei la bloc.
Aceștia au convenit să consolideze cooperarea în lupta împotriva terorismului, inclusiv măsuri împotriva Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PMK) interzis în Turcia. Totodată au mai convenit asupra schimbului de informații și semnarea unui acord de extrădare.
Ankara a oprit anterior începutul procesului de aderare, temându-se de sprijinul Stockholmului și Helsinki pentru PMK.
În același timp, Moscova a subliniat în mod repetat că scopul alianței este confruntarea. Potrivit purtătorului de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, extinderea în continuare a blocului nu promite Europei o mai mare securitate.
Dmitri Peskov - Sputnik Moldova, 1920, 03.07.2022
Internațional
E posibil, oare, un război al tuturor contra tuturor? Răspunsul lui Peskov
Fluxul de știri
0