Operațiunea militară rusă în Ucraina - Sputnik Moldova, 1920, 25.02.2022
Operațiunea militară din Ucraina
Situatia din Ucraina - operațiunea militară a Rusiei

Cooperarea dintre misiunea OSCE și serviciile speciale – Herson, documente

© Sputnik / Сергей Аверин / Accesați arhiva multimediaOSCE în Donețk
OSCE în Donețk - Sputnik Moldova, 1920, 04.07.2022
Abonare
Documente privind cooperarea dintre misiunea OSCE și serviciile speciale au fost găsite în Herson
CHIȘINĂU, 4 iul – Sputnik. Garda Rusă (Rosgvardia) a găsit la Herson dovezi că observatorii OSCE lucrau pentru serviciile speciale ale Ucrainei.
Soldații forțelor speciale ale Gărzii Ruse au găsit dovezi ale activității observatorilor OSCE în interesul serviciilor speciale ucrainene, a anunțat serviciul de presă al Gărzii Ruse.
În Herson, pe strada Budionîi, Garda Rusă a inspectat conacul luxos al fostului șef al filialei din regiunea Herson a Serviciului de Securitate a Ucrainei, generalul Veaceslav Savcenko. Luxul din casei indică existența unor surse mari de finanțare.
„Forțele speciale ale Gărzii Ruse au găsit în casă <...> documente ale organizației internaționale de monitorizare OSCE, care mărturisesc cooperarea cu serviciile speciale ucrainene”, se arată în raport.
Din documentele misiunii OSCE din Ucraina rezultă că reprezentanții organizației s-au bucurat de protecția personală a lui Savcenko. Vizitele frecvente ale observatorilor OSBE în această casă sunt confirmate de martori din rândul locuitorilor locali.
„Forțele speciale ale Gărzii Ruse au confiscat o schemă făcută de mână a amplasării unităților Forțelor Armate ale Federației Ruse din Republica Crimeea, pe teritoriile regiunilor Rostov, Smolensk, Belgorod și Voronej. Acest lucru confirmă încă o dată că personalul misiunii desfășura activități de informații în interesul serviciilor speciale ucrainene, precum și al serviciilor speciale ale țărilor NATO”, se arată în comunicatul de presă.
Documentele au fost predate autorităților de profil.
Cooperarea organizației internaționale cu conducerea Ucrainei a depășit cadrul oficial și sarcinile declarate, a conchis Garda Națională.
OSCE a închis biroul coordonatorului său de proiecte în Ucraina, subliniind că la 1 iulie s-a încheiat perioada de 23 de ani de activitate a organizației în țară.
Sediul Parlamentului European din Strasbourg  - Sputnik Moldova, 1920, 03.07.2022
Analize și opinii
Le Monde: unitatea Occidentului în confruntarea cu Rusia s-a transformat în singurătate
Fluxul de știri
0