Analize și opinii
Pe site-ul Sputnik Moldova găsiți întotdeauna comentarii ale experților cu privire la evenimentele politice de actualitate, precum și analize ale fenomenelor sociale și economice care se produc în țară.

Le Monde: unitatea Occidentului în confruntarea cu Rusia s-a transformat în singurătate

© Flickr / John & Mel KotsSediul Parlamentului European din Strasbourg
Sediul Parlamentului European din Strasbourg  - Sputnik Moldova, 1920, 03.07.2022
Abonare
Le Monde: Unitatea occidentală în confruntarea cu Rusia s-a transformat în izolare pe scena mondială
CHIȘINĂU, 3 iul – Sputnik. Încercările „frontului unit” ale țărilor occidentale de a transforma Rusia într-un paria din cauza situației din Ucraina au dus la faptul că aceste state însele s-au găsit singure, scrie ziarul francez Le Monde.
Potrivit lui Mark Semo, autorul articolului, recentul discurs al lui Volodimir Zelenski adresat reprezentanților Uniunii Africane a demonstrat că problemele Kievului sunt departe de a fi tratate cu „solidaritate inspirată” în întreaga lume.
Conducătorii țărilor africane s-au limitat să accepte politicos mesajul său. În afara Africii, aceeași reticență de a urma narațiunile occidentale este evidentă în America Latină și Orientul Mijlociu.
Pe baza acesteia, nou-găsita unitate în confruntarea cu Rusia s-a transformat într-o singurătate foarte reală, care nu face decât să crească în timp, a notat jurnalistul. „Din Africa până în Asia și America Latină, tabăra țărilor care nu vor să aleagă între Occident și Rusia se extinde”, a subliniat autorul articolului.
Majoritatea statelor din aceste regiuni sunt mult mai preocupate de problemele economice, în special de problema aprovizionării cu alimente, decât de a afla cine are dreptate și cine greșește în situația din Ucraina. Semo a menționat că chiar și unii aliați ai SUA - Arabia Saudită, Emiratele Arabe Unite și Israel - resping apelurile de a impune sancțiuni împotriva Rusiei, încercând să mențină legăturile cu aceasta.
Potrivit prognozei jurnalistului, scindarea se va manifesta cu siguranță la summitul G20 din noiembrie. Pentru majoritatea statelor, problema cea mai importantă va fi menținerea funcționării economiei mondiale, și nu conflictele din Lumea Veche, a conchis el.
Pâine - Sputnik Moldova, 1920, 03.07.2022
Societate
Prețul pâinii explodează în România, deși producția de grâu este excelentă
Fluxul de știri
0