Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Confirmări oficiale că în Ucraina nazismul este o ideologie oficială

© Sputnik / Стрингер / Accesați arhiva multimediaMarșul naționaliștilor în Ucraina.
Marșul naționaliștilor în Ucraina. - Sputnik Moldova, 1920, 04.07.2022
Abonare
Declarațiile ambasadorului ucrainean în Germania, Andrii Melnik, cu privire la personalitatea lui Stepan Bandera, devin o confirmare oficială a faptului că nazismul este ideologie acceptată de Kiev.
BUCUREȘTI, 4 iul - Sputnik. Ambasadorul Ucrainei la Berlin a participat la un pelerinaj la mormântul liderului nazist ucrainean, Stepan Bandera și apoi, într-un interviu pe YouTube, a declarat că acesta ar fi fost un soi de Robin Hood. De asemenea,m Melnik a justificat și crimele comise de Bandera și organizația sa în Galiția și Volyn ca fiind …provocate de polonezi.
Organizația Naționaliștilor Ucraineni, întemeiată și condusă de Stepan Bandera, este responsabilă de uciderea, în anii celui de-al doilea război mondial de uciderea a aproximativ 100 de mii de polonezi, cehi și evrei. În afară de aceștia, mii de ucraineni care au refuzat să colaboreze cu autoritățile naziste, au fost uciși cu brutalitate de colaboraționiștii conduși de Bandera.
Ambasada Israelului la Berlin a reacționat pe o pagină de socializare la declarațiile ambasadorului ucrainean, spunând că acestea sunt o jignire adusă memoriei victimelor Holocaustului.
Într-un gest de lașitate istorică, motivată de implicarea Poloniei în susținerea regimului de la Kiev, ministrul polonez al Afacerilort Externe, Zbigniew Rau, a declarat că opiniile ambasadorului ucrainean ar fi personale.

”Am vorbit la telefon cu prietenul meu Dmitri Kuleba, ministrul de Externe al Ucrainei. Discuția a vizat poziția ambasadorului Ucrainei la Berlin. Amândoi am caracterizat declarația lui ca fiind un punct de vedere personal, care conține multă minciună istorică”, a declarat oficialul polonez, preluat de Flux24.

Președintele Dumei de Stat a Federației Ruse, Veaceslav Volodin - Sputnik Moldova, 1920, 04.07.2022
Rusia
Bazele NATO din Finlanda și Suedia pun în pericol locuitorii – Volodin
Fluxul de știri
0