Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Autostrada Moldovei stârnește tensiuni în rândul societății civile

Autostradă - Sputnik Moldova, 1920, 03.07.2022
Abonare
Consilierul ministrului român al Transporturilor, Cătălin Urtoi, consideră că, acum, CNAIR trebuie să găsească o soluție juridică pentru finalizarea studiului de fezabilitate pe tronsonul Târgu Mureş - Târgu Neamţ din autostrada A8.
BUCUREȘTI, 3 iul – Sputnik. Autostrada Moldovei stârnește tensiuni în rândul societății civile: aceasta este concluzia postării de pe Facebook – entitate interzisă în Federația Rusă – al consilierului ministrului român al Transporturilor, Cătălin Urtoi.
Acesta susține că discută permanent cu asociaţiile Mişcarea pentru Dezvoltarea Moldovei şi Împreună pentru A8 şi că a constatat că societatea civilă începe să-şi piardă răbdarea privind realizarea proiectelor de infrastructură ale Moldovei.
Consilierul ministrului român al Transporturilor a explicat că în Moldova societatea civilă nu mai are răbdare şi dacă Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere nu va urgenta soluţionarea din punct de vedere juridic a studiului de fezabilitate pe tot tronsonul Tg. Mureş-Tg. Neamt, în soluţia propusă, adică închiderea contractului, iar acele studii geo care nu au putut să fie realizate (din condiţii dificile de relief - muntos) să fie trecute în contul fazei de Proiectare + Execuţie pentru a câştiga timp, vor fi nemulţumiri majore în rândul cetăţenilor din Moldova.
”Le-am transmis şi personal celor din conducerea CNAIR, dar am considerat că este bine să fie informată şi opinia publică”, spune Cătălin Urtoi.
Mai mult decât atât, Urtoi a precizat că societatea civilă din Moldova aşteaptă cât mai repede finalizarea acordului de mediu pe tot tronsonul Târgu Mureş - Târgu Neamţ, conform programului prezentat si asumat.
Consilierul ministrului român al Transporturilor a explicat că locuitorii din Moldova aşteaptă deblocarea şi avansarea studiilor geo pe tronsoanele Paşcani-Suceava şi Suceava-Siret de pe A7, astfel încât anul viitor să fie finalizat contractul pentru studiul de fezabilitate.
Viorel Gîrbu - Sputnik Moldova, 1920, 02.07.2022
Economie
Expert: Guvernul nici până azi nu ne-a explicat factorii care provoacă scumpirile în RM
Fluxul de știri
0