Economie
Urmăriți portalul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu tendințele, fenomenele și fluctuațiile din economia Republicii Moldova

Expert: Guvernul nici până azi nu ne-a explicat factorii care provoacă scumpirile în RM

© Sputnik / Miroslav RotariViorel Gîrbu
Viorel Gîrbu - Sputnik Moldova, 1920, 02.07.2022
Abonare
Expertul economic Viorel Gîrbu: Guvernul nici până azi nu ne-a explicat factorii care provoacă un nivel atât de ridicat de creștere a prețurilor în RM
CHIȘINĂU, 2 iul – Sputnik. Expertul economic Viorel Gîrbu a declarat într-un interviu pentru studioul Sputnik Moldova ca nici până la ora actuală nu avem o înțelegere clară de ce cresc prețurile în Republica Moldova.
„Nu avem o poziție clară a guvernului. Avem doar poziția prim-ministrului, doamna Gavrilița, care a spus că inflația este determinată de așteptările consumatorilor. Este adevărat, însă atunci când inflația depășește 30 % trebuie să fim mai serioși și să identificăm cu mai multă seriozitate factorii care o provoacă”, a menționat expertul.
El consideră că cetățenilor ar trebui să li se explice tendințele – dacă în Moldova se așteaptă reducerea acestor scumpiri sau poate că politica este concepută în așa fel, încât prețurile doar vor crește, iar situația doar o să se înrăutățească.
„Guvernul nu poate răspunde la aceste întrebări, iar asta ne vorbește despre faptul că el nu are instrumentarul necesar”, a mai spus Gîrbu.
În opinia lui, dacă nu vom avea o diagnoză corectă, va fi imposibilă aplicarea tratamentului la actualele probleme.
Fluxul de știri
0