Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Procedura de eliberare a autorizației de mediu pentru irigare va fi simplificată - detalii

© Sputnik / Fred Grinberg / Accesați arhiva multimediaIrigare
Irigare - Sputnik Moldova, 1920, 01.07.2022
Abonare
Deputații au votat un proiect de lege pentru simplificarea procedurii de eliberare a autorizației pentru irigare.
CHIȘINĂU, 1 iul - Sputnik. Procedura de eliberare a autorizației de mediu pentru irigare va fi simplificată. Un proiect de lege în acest sens a fost adoptat astăzi de Parlament în lectură finală.
Potrivit documentului, modificările vor permite simplificarea procedurii de eliberare a autorizației de mediu pentru folosința specială a apei la irigare. Astfel, este redus termenul de examinare a cererii de eliberare a autorizației de mediu de la 30 la 20 de zile.
Totodată, în aria de deservire a unui sistem centralizat de irigare funcțional autorizația de mediu pentru folosința specială a apei va fi eliberată asociațiilor utilizatorilor de apă pentru irigație și Stațiunilor Tehnologice pentru Irigare, care gestionează infrastructura de irigare.
Proiectul prevede și reglementarea procedurii de cesionare a autorizației de mediu pentru irigare. În cazul în care sunt mai mulți cesionari în arealul unui sistem de irigație, înregistrarea cesiunii autorizației de mediu se va face pentru fiecare cesionar în parte.
De asemenea, modificările vor permite amplasarea pe terenurile cu destinație agricolă a bazinelor de acumulare a apelor din precipitații.
Electricitate - Sputnik Moldova, 1920, 01.07.2022
Economie
Crește sau nu prețul la energia electrică: Ce spune Andrei Spînu
Fluxul de știri
0