Economie
Urmăriți portalul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu tendințele, fenomenele și fluctuațiile din economia Republicii Moldova

Crește sau nu prețul la energia electrică: Ce spune Andrei Spînu

© Sputnik / Mihai CarausElectricitate
Electricitate - Sputnik Moldova, 1920, 01.07.2022
Abonare
Prețul la energia electrică rămâne neschimbat. Cel puțin pentru următoarele două luni.
CHIȘINĂU, 1 iul - Sputnik. Prețul pentru energia electrică nu va crește. Asta cel puțin în următoarele două luni, adică iulie și august. Anunțul a fost făcut de ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, pe pagina sa de pe o rețea de socializare.
Potrivit lui Spînu, pentru 70% din consumul pe țară a fost încheiat un contract cu MGRES pentru 2 luni - iulie și august, la prețul de 59.9 $/MWh.
Pentru 30% din consum a fost încheiat un contract cu compania de stat din Ucraina „Energoatom”, pentru luna iulie, la prețul de 77 USD/MWh. Prețul mediu ponderat pentru luna iulie este de 65.03 USD/MWh.
Amintim, în luna iulie crește prețul de achiziție pentru gazul natural livrat de către concernul rus „Gazprom”. Pentru o mie de metri cubi de gaze naturale rusești, Republica Moldova va achita în iulie cu o sută de dolari mai mult decât în iunie, adică 980 de dolari americani.
Трубопровод Gazela для транспортировки российского газа в ЕС - Sputnik Moldova, 1920, 30.06.2022
Economie
Prețul de achiziție a gazului pentru luna iulie: Câți bani vom plăti
Fluxul de știri
0