Economie
Urmăriți portalul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu tendințele, fenomenele și fluctuațiile din economia Republicii Moldova

Peste 17 milioane de lei, în bugetul municipal Chișinău: De unde vin banii

© Sputnik / Mihai CarausПримэрия Кишинев
Примэрия Кишинев - Sputnik Moldova, 1920, 01.07.2022
Abonare
Peste 17 milioane de lei vor ajunge în bugetul municipiului Chișinău, anunță primarul Ion Ceban.
CHIȘINĂU, 1 iul - Sputnik. Peste 17 milioane de lei vor ajunge în bugetul municipal Chișinău. Bani vin în urma desfășurării unor noi licitații publice organizate de Primăria Chișinău pentru obținerea dreptului de încheiere a contractului la amplasarea unităților de comerț ambulant pe teritoriul orașului.
Anunțul a fost făcut de primarul Ion Ceban pe pagina sa de pe o rețea de socializare. Ceban anunță că achizițiile, darea în locațiune a încăperilor și clădirilor, au loc doar în baza licitațiilor pe care le organizăm public și transparent. Totodată, a fost creat Ghișeul Unic, a fost aprobat Planul actual Anticorupție 2022-2025.
„La cele două licitații de astăzi pentru dreptul de a comercializa din gheretă, terasă de alimentație publică, tarabă/automat comercial, unitate ambulantă prestări servicii de agrement, amplasate pe străzi, în parcuri și în scuaruri, în preajma zonelor verzi și a lacurilor – au fost expuse câte 17 și respectiv 30 de loturi, pentru profilurile: flori și compoziții florale, legume-fructe, terasă de alimentație publică, băuturi răcoritoare și fierbinți/street food, tarabă/automat comercial cu vată de zahăr și/sau pop corn, precum și pentru unități ambulante prestări servicii de agrement (închirierea mașinuțelor electrice pentru copii sau transport recreativ pentru cei mici-trenuț)”, anunță Ion Ceban.
Termenul contractului pentru dreptul de comercializare din unități comerciale ambulante este de trei ani pentru tarabe/automate cu vată de zahăr și/sau pop-corn și de cinci ani pentru gherete, terase sau rulote. Organizatorul licitației este Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova.
Сбор урожая - Sputnik Moldova, 1920, 30.06.2022
Societate
Agricultură: Termenul de solicitare a compensației pentru acciza la motorină, prelungit
Fluxul de știri
0