Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Agricultură: Termenul de solicitare a compensației pentru acciza la motorină, prelungit

© Photo : Miroslav RotariСбор урожая
Сбор урожая - Sputnik Moldova, 1920, 30.06.2022
Abonare
Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare a decis prelungirea termenului pentru solicitarea compensației accizei la motorină de către agricultori.
CHIȘINĂU, 30 - Sputnik. Termenul de depunere a dosarelor de solicitare a compensației pentru acciza la motorina utilizată de producătorii agricoli în semestrul I a fost prelungit. Astfel, agricultorii care vor să beneficieze de compensarea motorinei pot depune dosarele până la data de 31 iulie.
În acest sens, Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare a inițiat procedura de promovare a proiectului pentru aprobarea modului de repartizare a mijloacelor Fondului național de dezvoltare a agriculturii și mediului rural pentru compensarea parțială a accizelor la motorina utilizată de producătorii agricoli în anul 2022.
Astfel, potrivit principalelor prevederi, producătorii micro, mici și mijlocii vor beneficia de compensarea accizei la motorină, în cuantum de 100% sau 2 980 lei. Producătorii agricoli mari vor beneficia de compensații în cuantum de 30% sau 894 lei per tonă. Compensația pentru acciza la motorină va fi acordată conform facturilor începând cu 1 ianuarie 2022.
Totodată, conform modificărilor propuse, solicitanții care deja au înaintat dosarele la Agenția de Intervenție și Plăți pentru Agricultură, vor avea posibilitatea de a solicita compensare pentru acciza la motorina achiziționată în perioada 1 ianuarie - 28 aprilie 2022. Plafonul pentru compensația acordată se stabilește în valoare de 200 mii lei anual per beneficiar.
Трубопровод Gazela для транспортировки российского газа в ЕС - Sputnik Moldova, 1920, 30.06.2022
Economie
Prețul de achiziție a gazului pentru luna iulie: Câți bani vom plăti
Fluxul de știri
0