Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Membrii AȘM cer reîntoarcerea institutelor de cercetare în componența Academiei

© Sputnik / Miroslav RotariАкадемия Наук
Академия Наук  - Sputnik Moldova, 1920, 01.07.2022
Abonare
Membrii Titulari și Corespondenți ai Academiei de Științe a Moldovei sunt nemulțumiți de reforma universităților și propun perfectare hotărârii Ministerului.
CHIȘINĂU, 1 iul - Sputnik. Membrii Titulari și Corespondenți ai Academiei de Științe a Moldovei cer reîntoarcerea institutelor de cercetare în componența AȘM. Aceștia sunt împotriva absorbției acestor institute de către universități.
În acest sens, Adunarea Generală a membrilor AȘM au aprobat formarea unei comisii de perfectare a hotărârii Ministerului Educației și Cercetării de reformare a domeniului învățământului superior și al cercetării.
Amintim, Ministerul Educației și Cercetării a anunțat că începe procesul de modernizare a universităților și a sistemului de cercetare din Republica Moldova. Acest proces reprezintă reorganizarea prin absorbție a mai multor instituții de învățământ superior.
Potrivit ministrului Educației după procesul de reorganizare a universităților, pe teritoriul Republicii Moldova vor activa 11 instituții publice din cele 16. La fel, în cadrul acestor patru universități vor fi încadrate două instituții de formare continuă și 17 instituții de cercetare. Astfel, vor fi lichidate în total 24 de instituții.
Topală a mai spus că autoritățile intenționează ca aprobarea acestui proces de reformare a universităților să aibă loc în această lună, ca la sfârșitul lunii iulie să se poată da startul procesului de admitere în universitățile deja reorganizate.
 Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemiţanu” - Sputnik Moldova, 1920, 01.07.2022
Societate
Reorganizarea universităților: Ce se întâmplă cu sediile instituțiilor absorbite
Fluxul de știri
0