Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova, 1920
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Alarmant: Numărul cazurilor de infectare cu COVID-19, în continuă creștere

© Sputnik / Pavel Bednyakov / Trecere la banca de fotografiiМедицинский работник проводит экспресс-тестирование на COVID-19
Медицинский работник проводит экспресс-тестирование на COVID-19 - Sputnik Moldova, 1920, 01.07.2022
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Ministerul Sănătății anunță o nouă creștere a numărului cazurilor de infectare cu noul tip de coronavirus.
CHIȘINĂU, 1 iul - Sputnik. Autoritățile din sănătate analizează gradul de pregătire a sistemului medical pentru un eventual nou val al pandemiei. În context, în contextul înregistrării unei creșteri a numărului de cazuri de COVID-19, Ministerul Sănătății a organizat o ședință de coordonare, la care au participat reprezentanți ai Agenției Naționale pentru Sănătate Publică, instituțiilor medico-sanitare publice și Direcției generale asistență medicală și socială a Consiliului municipal Chișinău.
Potrivit directorilor instituțiilor medicale, în care sunt internați în prezent pacienți cu COVID-19, spitalele sunt asigurate cu medicamente, teste pentru depistarea virusului, echipamente de protecție, iar în caz de necesitate stocurile vor fi suplinite.
Trebuie precizat că în prezent, mai multe țări se confruntă cu o rată înaltă a infectărilor. În Republica Moldova numărul cazurilor de COVID-19 a crescut în ultimele două săptămâni, de la 224 până la 465. Internați în instituțiile medicale din țară sunt 291 de pacienți.
Autoritățile îndeamnă oamenii să poarte în continuare măștile de protecție, în special în transportul public și spațiile închise.
Totodată, se recomandă să respectăm regulile de igienă a mâinilor, regulile de igienă respiratorie și să fiți responsabili în cazul apariției simptomelor de infecții respiratorii.
Амброзия - Sputnik Moldova, 1920, 29.06.2022
Societate
Apel repetat privind combaterea ambroziei: Ce riști pentru nerespectarea legii
Fluxul de știri
0