Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Undă verde pentru „e-Vinieta”: Ce presupune sistemul

© Pixabay / SchoolPRProA child using a tablet
A child using a tablet - Sputnik Moldova, 1920, 30.06.2022
Abonare
În Republica Moldova ar putea fi instituit Sistemul Informațional „e-Vinieta”, utilizat pentru achitarea taxelor de drum pentru anumite categorii de plătitori.
CHIȘINĂU, 30 iun - Sputnik. Undă verde din partea miniștrilor pentru instituirea Sistemului Informațional „e-Vinieta”, care va permite o reglementare mai eficientă a mecanismului de achitare a taxei pentru folosirea drumurilor de către autovehiculele neînmatriculate în Republica Moldova.
Potrivit proiectului prin instituirea Sistemului vor fi consolidate procedurile de evidență, verificare și control al achitării taxei respective.
Totodată, Sistemul va permite asigurarea emiterii vinietelor și facilitarea achitării taxei prin intermediul Serviciului Guvernamental de Plăți Electronice (MPay), instituit de Guvern.
Proiectul mai prevede aprobarea Regulamentului de funcționare a sistemului informațional. Acesta reglementează interacțiunea cu alte sisteme informaționale de stat, regimul juridic de utilizare a datelor din sistem, procesul de înregistrare a datelor, modificarea și completarea acestora.
Capre - Sputnik Moldova, 1920, 29.06.2022
Societate
Transportul național și internațional de animale vii pe teritoriul țării, restricționat
Fluxul de știri
0