Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Transportul național și internațional de animale vii pe teritoriul țării, restricționat

© Sputnik / Alexei Danichev / Trecere la banca de fotografiiCapre
Capre - Sputnik Moldova, 1920, 29.06.2022
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Transporturile de animale vii pe teritoriul Republicii Moldova au fost restricționate pentru o perioadă determinată de timp.
CHIȘINĂU, 29 iun - Sputnik. Transporturile naționale și internaționale de animale vii pe teritoriul Republicii Moldova va fi restricționată în perioada 30 iunie – 6 iulie.
Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor a luat această decizie în contextul instituirii Codului Galben de caniculă, pe întreg teritoriul țării.
Totuși, potrivit ANSA, transportul național al al animalelor din exploatații autohtone se va permite doar în intervalul orar 21:00 - 8:00, cu condiția alocării de spațiu suplimentar de cel puțin 20% pentru fiecare animal transportat.
Astfel, îngrijitorii de animale sunt atenționați că trebuie să ia măsuri de protecție a vietăților, oferindu-le o furajare și adăpare corespunzătoare. Aceștia trebuie să verifice starea animalelor la intervale regulate și trebuie să întreprindă măsuri corespunzătoare situației, astfel încât să nu supună animalele riscurilor.
Specialiștii ANSA atenționează că este important ca fiecare animal să aibă suficient spațiu pentru a se întinde simultan, din moment ce acest lucru ajută la răcirea organismului. Uneori poate fi necesară separarea animalelor în grupuri mai mici, din moment ce tendința de grup poate determina ca animalele să se grupeze în jurul unei singure surse de apă sau furajare.
Recoltarea cerealelor, imagine din arhivă - Sputnik Moldova, 1920, 27.06.2022
Societate
Începe secerișul: Recomandările Ministerului Agriculturii pentru a evita pierderile
Fluxul de știri
0