Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Șeful Poliției Naționale, la discuții cu reprezentanți ai FBI: Ce urmează

© AFP 2024 / Mandel NganA crest of the Federal Bureau of Investigation is seen 03 August 2007 inside the J. Edgar Hoover FBI Building in Washington, DC.
A crest of the Federal Bureau of Investigation is seen 03 August 2007 inside the J. Edgar Hoover FBI Building in Washington, DC. - Sputnik Moldova, 1920, 30.06.2022
Abonare
Șeful Poliției Naționale a Republicii Moldova s-a întâlnit cu atașatul legal al FBI cu sediul la București.
CHIȘINĂU, 30 iun - Sputnik. Un parteneriat cu autoritățile americane în domeniul infracțiunilor privind copii exploatați și dispăruți ar putea fi inițiat în viitorul apropiat. Discuții în acest sens au avut loc în cadrul întrevederii șefului Inspectoratului General al Poliției, Viorel Cernăuțeanu, cu atașatul legal al FBI cu sediul la București, Monica Wasiewicz, și cu ofițerul securității regionale, Anatolie Cobzari.
În cadrul discuției s-a vorbit și despre suportul și asistența în prevenirea, investigarea și combaterea infracțiunilor cibernetice, dar și asistența în domeniul analizei surselor deschise. Un alt subiect abordat ține de operaționalizarea laboratorului ADN din cadrul CTCEJ, dar și continuarea schimbului de experiențe și școlarizare a ofițerilor de poliție în cadrul Academiei FBI din SUA, analiza comportamentală și stabilirea profilului infractorului.
„Succesul nostru depinde de stabilirea corectă a țintelor, precum și de suportul partenerilor de încredere. Suntem ambițioși și ne propunem să evoluăm considerabil, astfel, orice inițiativă sau sugestie este binevenită și vă mulțumim anticipat pentru implicare și asistență” a punctat șeful Poliției Naționale, Viorel Cernăuțeanu.
Atașatul legal al FBI, Monica Wasiewicz a exprimat deschiderea pentru resetarea dialogului de cooperare și consolidare a relațiilor bilaterale în domenii de interes mutual.
Полиция - Sputnik Moldova, 1920, 29.06.2022
Societate
Gata cu mita în trafic: Polițiștii vor purta camere de corp
Fluxul de știri
0