Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Gata cu mita în trafic: Polițiștii vor purta camere de corp

© Sputnik / Miroslav RotariПолиция
Полиция - Sputnik Moldova, 1920, 29.06.2022
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Activitatea angajaților Ministerului Afacerilor Interne va fi mai strict monitorizată. Va fi implementat Sistemul Informațional de supraveghere video portabil.
CHIȘINĂU, 29 iun - Sputnik. Activitatea angajaților Ministerului Afacerilor Interne va fi monitorizată prin Sistemul Informațional de supraveghere video portabil „Camera de corp”. Conceptul Sistemului și Regulamentul cu privire la organizarea și funcționarea acestuia au fost aprobate în cadrul ședinței Guvernului din 29 iunie.
Potrivit proiectului privind aprobarea Conceptului și Regulamentului, prin implementarea acestui Sistem de supraveghere video portabil va fi sporit gradul de transparență a activității angajaților Ministerului Afacerilor Interne, iar actele de corupție și incidentele în timpul serviciului vor fi reduse.
Potrivit Conceptului, înregistrările video vor putea fi utilizate în calitate de probe pentru constatarea existenței sau inexistenței contravenției/infracțiunii sau a abaterilor disciplinare. Introducerea datelor în Sistem se va efectua în baza înregistrărilor fixate de camerele de corp.
Termenul de păstrare a înregistrărilor este de 180 de zile, după care acestea vor fi radiate automat, în ordinea în care au fost stocate pe server. Informațiile vor fi păstrate pe platforma tehnologică guvernamentală comună (MCloud), iar datele înregistrate aici nu vor putea fi accesate de o parte terță neautorizată.
Totodată, potrivit Regulamentului, camerele de corp vor fi utilizate în mod vizibil și deschis, cu informarea obligatorie despre acest fapt a persoanelor cu care interacționează angajații MAI. Pentru o echipă alcătuită din cel puțin doi angajați va fi prevăzută minim o cameră de corp. Înregistrarea video va fi pornită în mod obligatoriu la intervențiile în baza apelurilor de urgență, la investigarea la fața locului a infracțiunilor și contravențiilor, efectuarea perchezițiilor și atunci când există pericol pentru viața și securitatea persoanelor sau angajatului MAI.
Trebuie precizat, până la moment, utilizarea camerelor de corp a fost reglementată provizoriu, în baza unui act departamental al Inspectoratului General al Poliției.
Поступление в вузы молдовы 2017 - Sputnik Moldova, 1920, 28.06.2022
Societate
Modernizare prin absorbție: Ce se va întâmpla cu universitățile din Republica Moldova
Fluxul de știri
0