Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Sechestru de peste 150 de milioane de lei, în dosarul Portului Giurgiulești - detalii

© Photo : Guvernul Republicii Moldova Международный порт Джурджулешть
 Международный порт Джурджулешть - Sputnik Moldova, 1920, 30.06.2022
Abonare
O persoană a fost pusă sub învinuire în dosarul Portului Giurgiulești și a fost aplicat sechestru de milioane de lei.
CHIȘINĂU, 30 iun - Sputnik. Sechestru de peste 150 de milioane de lei pe active care formează capitalul social al companiei care gestionează Portul Internaţional Liber Giurgiuleşti a fost autorizat la solicitarea Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale.
Potrivit Procuraturii, sechestrul aplicat are ca scop prevenirea înstrăinării bunurilor și asigurarea reparării prejudiciului cauzat.
Este vorba de o cauză penală pornită în 2020 și vizează delapidarea averii străine de către foști factori de decizie în cadrul companiei Bemol.
„Mai exact, cauza penală ține de acțiuni pretins ilegale care au stat la baza preluării gestionării portului”, precizează PCCOCS.
În urma investigațiilor, în iunie 2022, o persoană cu rol de factor de decizie a fost pusă sub învinuire de către procurorii PCCOCS, persoană care pe parcursul urmăririi penale se prevalează de prezumția nevinovăției, potrivit legii.

Acțiunile de urmărire penală continuă, în vederea investigării întregului spectru infracțional vizat de dosarul penal, cu ulterioara informare a publicului despre rezultatele obținute.
Румыния контрольно пропускной пункт - Sputnik Moldova, 1920, 30.06.2022
Economie
Numărul punctelor de control la frontieră pentru importul de produse petroliere, mai mare
Fluxul de știri
0