Economie
Urmăriți portalul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu tendințele, fenomenele și fluctuațiile din economia Republicii Moldova

Numărul punctelor de control la frontieră pentru importul de produse petroliere, mai mare

© Sputnik / Miroslav RotariРумыния контрольно пропускной пункт
Румыния контрольно пропускной пункт - Sputnik Moldova, 1920, 30.06.2022
Abonare
Comisia pentru Situații Excepționale a permis importul produselor petroliere cu transportul auto prin mai multe puncte de frontieră.
CHIȘINĂU, 30 iun - Sputnik. Numărul punctelor de trecere a frontierei de la frontierele Moldovei, prin care pot fi importate produse petroliere va fi majorat. Această decizie a fost luată de Comisia pentru Situații Excepționale.
„În scopul asigurării Republicii Moldova cu produse petroliere, membrii Comisiei pentru Situații Excepționale au decis să extindă punctele vamale, prin care e permis importul produselor petroliere prin intermediul mijloacelor de transport auto”, este precizat în decizia Comisiei.
Așadar, se permite importul pe teritoriul vamal al Republicii Moldova a produselor petroliere prin intermediul mijloacelor de transport auto, prin punctele de trecere a frontierei de stat moldo-române Giurgiuleşti - Galaţi, Cahul - Oancea, Sculeni - Sculeni.
Totodată, CSE a decis și că la importul produselor petroliere originare din țările membre ale UE, prelevarea probelor de către organismul de inspecție nu va fi necesară, în cazul prezentării declarației de conformitate și a raportului de inspecție, eliberat de un laborator acreditat în Uniunea Europeană.
A child using a tablet - Sputnik Moldova, 1920, 30.06.2022
Societate
Undă verde pentru „e-Vinieta”: Ce presupune sistemul
Fluxul de știri
0