Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Ultima oră: Alexandru Jizdan este bănuit în două cauze penale

© Sputnik / Miroslav RotariМинистр внутренних дел Александр Жиздан
Министр внутренних дел Александр Жиздан - Sputnik Moldova, 1920, 30.06.2022
Abonare
Fostul ministru al Afacerilor Interne al Republicii Moldova, Alexandru Jizdan, este bănuit în două cauze penale.
CHIȘINĂU, 30 iun - Sputnik. Fostului ministru de Interne, Alexandru Jizdan, i-a fost atribuit statut de bănuit pe două cauze penale. Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale anunță că ex-ministrul are statut de bănuit în fals în declarații și îmbogățire ilicită.

Asta după ce pe 30 iunie Jizdan a fost audiat de către procurorii PCCOCS în prezența apărătorului acestuia și cu asigurarea altor drepturi procedurale.
„Atribuirea statului de bănuit a fost precedată de desfășurarea perchezițiilor pe dosar, în cinci locații din municipiul Chișinău și din republică. Acestea au fost efectuate sub conducerea procuraturii specializate și cu sprijinul Serviciului de Informații și Securitate, iar în scopul consolidării probatoriului oamenii legii au depistat și au ridicat pentru cercetări un șir de documente relevante și un dispozitiv de stocare a informației. Acestea au fost supuse examinării, în prezența bănuitului și a apărătorului acestuia”, este precizat în comunicatul PCCOCS.
Amintim, pe 29 iunie, procurorii Procuraturii pentru Combaterea Criminalității și Cauze Speciale cu sprijinul ofițerilor Serviciului de Informații și Securitate au efectuat percheziții la domiciliul fostului ministru.
Ulterior, Alexandru Jizdan a scris pe pagina sa de pe o rețea de socializare că percheziții au fost efectuate la domiciliul familiei sale, acasă la mama sa și în alte câteva locații.
„Aceste acțiuni au loc în baza unui dosar inițiat la data de 2 iunie 2022, cu privire la o pretinsă îmbogățire ilicită și fals în acte, fapt care a tot fost verificat și investigat prin diferite metode de instituțiile statului, în ultimii 3 ani”, a mai scris fostul deputat PD și fost ministru de Interne.
Jizdan a mai precizat că va oferi toate informațiile necesare celor care investighează cazul în care este vizat fostul demnitar. Totodată, acesta a precizat că în perioada activității sale profesionale, în mandatul de ministru și de deputat, a acționat conform legii Republicii Moldova, iar după plecarea din aceste funcții nu a avut temei și necesitate să plece din țară sau să se ascundă.
A crest of the Federal Bureau of Investigation is seen 03 August 2007 inside the J. Edgar Hoover FBI Building in Washington, DC. - Sputnik Moldova, 1920, 30.06.2022
Politică
Șeful Poliției Naționale, la discuții cu reprezentanți ai FBI: Ce urmează
Fluxul de știri
0